Boormeester / Leermeester verticale boringen Fulltime

Inpijn Blokpoel ingenieurs zoekt een enthousiaste collega voor de functie Boormeester/Leermeester verticale boringen, standplaats Son.

Wat ga je doen?

Het uitvoeren van een kwalitatief gedetailleerde en betrouwbare grondboring (klasse 1 boringen) vormen hoofdbestanddeel van de dagelijkse werkzaamheden. Als boormeester verticale boringen neem je  middels diverse boortechnieken grondmonsters, die vervolgens in ons eigen laboratorium worden benut voor grondmechanisch laboratoriumonderzoek. Daarnaast behoren tot de dagelijkse werkzaamheden:

 • Het vastleggen van specifieke gegevens met betrekking tot de opgeboorde grond (laagopbouw, volumegewicht, etc.);
 • Het installeren van peilbuizen voor monitoring en kwaliteitsbepaling grondwater;
 • Contact en overleg met interne projectleiders en adviseurs, terreineigenaren, etc. voorafgaand aan of tijdens de werkzaamheden

Maar……

Ben jij die ervaren boormeester die graag zijn kennis overdraagt aan collega’s, andere collega’s graag naar een hoger plan tilt? Dan bestaat er de mogelijkheid om naast Boormeester ook te fungeren als Leermeester.

Dit begint al vanaf het doornemen/interpreteren van de werkformulieren, bepalen meest efficiënte aanpak, materieel- en materiaalbeheer, etc. Uiteraard dient de boorploeg op de juiste wijze de boring technisch uit te voeren. De administratieve afhandeling is hier net zo essentieel als de boring zelf.

Daarnaast is het als leermeester van belang, om in het kader van het opleidingstraject tussentijds contact te hebben met de boorploeg over de voortgang van hun inzetbare kennis en kunde in de praktijk. Zo nodig geef je ook telefonisch technisch inhoudelijk advies of ga je in afstemming met je leidinggevende naar de betreffende locatie. Het bedrijfsbureau boren zal de planning bewaken, eventueel naar aanleiding van jouw bevindingen en input.

Wie zoeken we?

Een gedreven en detailgerichte kartrekker met kennis en ervaring als boormeester. Ben je zo ervaren in je vak en wil je je kennis graag overdragen aan collega’s, dan is het leermeesterschap wellicht ook voor je weggelegd. Je steekt graag tijd en aandacht in je collega’s en geen vraag is je te veel. Ook wil je graag boringen verrichten en begeleiden indien wenselijk. Je hebt een goed technisch inzicht. Je bent altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, verbetermogelijkheden en verliest daarbij de planning niet uit het oog. Je bent innovatief en een echte aanpakker die er niet vies van is om vuile handen te krijgen. Je gaat geen uitdaging uit de weg en bent leergierig. Je bent iemand die flexibel is ingesteld en stressbestendig is.

Wat doen wij?

Inpijn-Blokpoel Ingenieursbureau is een geotechnisch en milieutechnisch onderzoeks- en adviesbureau dat sinds 1 januari 2022 onderdeel is van het internationale ingenieursbureau  Socotec. We beschikken over de nieuwste technieken voor veldonderzoek, laboratorium onderzoek en geo-monitoring. Als een van de grootste spelers in Nederland opereren we vanuit vestigingen in Son, Waddinxveen, Hoofddorp en Groningen. Onze opdrachtgevers zijn zeer divers en komen voor een belangrijk deel uit Nederland. We werken voor Rijkswaterstaat, Provincies, Waterschappen, grote ingenieursbureaus, bouwbedrijven, corporaties, industrie en particulieren. Bij gelegenheid werken wij ook in het buitenland. Met hoogopgeleide ingenieurs en met ruim 45 jaar ervaring beschikken we over alle denkbare geo- en milieutechnische kennis die noodzakelijk is om het juiste advies te geven.

Wat vragen we?

 • Opleiding MBO, agrarische of technische opleiding;
 • Rijbewijs B-E (C is een pré, code95 geen noodzaak);
 • Een flexibele instelling, geen 9 tot 5 mentaliteit;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als boormeester;
 • Oog voor veiligheid en milieu;
 • Stressbestendig;
 • In verband met werkzaamheden buiten de regio bereidheid om bij specifieke projecten (sporadisch) in hotels (kost) te verblijven;
 • Goede kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Een representatief voorkomen (jij bent immers ons visitekaartje bij de opdrachtgevers).

Wat bieden we jou?

Wij bieden, naast een goed salaris en arbeidsvoorwaarden, een prettige werksfeer in een team van enthousiaste medewerkers. Je geniet hierbij een grote mate van zelfstandigheid binnen een dynamisch bedrijf.

Hoe kun je solliciteren?

Ben je enthousiast? Denk je dat jij onze Boormeester/Leermeester verticale boringen kunt worden? Solliciteer dan snel. Graag ontvangen we je cv en motivatie.

Graag je sollicitatie richten aan Maureen Rutten-Kranenbroek (HR Manager), sollicitatie@inpijn-blokpoel.com, telnr. 0499-471792.