Boringen

Inpijn-Blokpoel beschikt over een uitgebreid scala van boormaterieel. Met behulp van grondboringen verkrijgen we inzicht in de opbouw en samenstelling van de bodem. In het veld kunnen we laagopbouw, korrelgrootte, kleur, geurafwijking en stijghoogte van het grondwater nauwkeurig bepalen. Verder onderzoek naar de eigenschappen en/of chemische verontreiniging van de geroerde en ongeroerde grondmonsters, evenals water- en drijflaagmonsters vindt plaats in het eigen geotechnisch laboratorium of een extern milieukundig laboratorium.

 

Hoe werkt het?
Van elke laag en op regelmatige diepte nemen we geroerde monsters in potjes of ongeroerde monsters in steekbussen. Grond- en watermonsters worden in het veld via Terra-Index ingevoerd en kunnen daardoor digitaal worden aangeleverd. Tevens worden deze voorzien van een barcode en geconditioneerd bewaard.

 

Betrouwbaarheid en certificering
Inpijn-Blokpoel Ingenieursbureau beschikt over certificeringen voor het uitvoeren van milieukundig bodemonderzoek op land en water, partijkeuringen en milieukundige begeleiding bij bodemsanering.

 

Wat doet Inpijn-Blokpoel nog meer?

Mechanische milieuboringen (BRL 2100)

Inpijn-Blokpoel beschikt over het BRL-SIKB 2100 certificaat waarmee de mechanische milieuboringen gecertificeerd kunnen worden uitgevoerd.